Predsjednik Hrvatske parking udruge: Treba slijediti smjer u kojem je Split krenuo u razvoju pametnog parkinga
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Predsjednik Hrvatske parking udruge: Treba slijediti smjer u kojem je Split krenuo u razvoju pametnog parkinga

Split parking ovog je tjedna bio domaćin 54. Skupštini Hrvatske parking udruge koja je okupila preko  30 predstavnika lokalnih uprava i tvrtki iz cijele Hrvatske koje se bave organizacijom i regulacijom prometa u mirovanju. Naglasak je bio na razvoju smart tehnologija i rješenja u sferi prometa u mirovanju, a domaćini su u sklopu toga kolegama prezentirali svoj nedavno završeni projekt ugradnje 1500 senzora i razvoja Smart Split parking aplikacije i to upravo u nadzornom centru iz kojeg se sve kontrolira.

Goran Bulat, predsjednik Hrvatske parking udruge, pohvalio je realizaciju ovog projekta te izrazio zadovoljstvo jer su ovog puta Skupštinu održali u Splitu. Naglasio je kako je cilj ove udruge upravo razmjena iskustava te prenošenje znanja među njenim članovima.

- Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti kako se Split razvija u skladu s pametnim tehnologijama te kako je prava ideja razvoja „Smart Cityja“ u Splitu krenula upravo iz sfere prometa u mirovanju. Vjerujem kako su danas prisutni članovi Udruge prepoznali kvalitetu ovog projekta te da ćemo uskoro vidjeti sličan iskorak i u mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj. Ovo je smjer u kojem trebamo ići, poručio je Bulat.

U Split parkingu svjesni su činjenice kako u Splitu postoji nedostatak parkirnih mjesta koji je posebno izražen u vrijeme turističke sezone, no u realizaciji su novih mjesta gdje je to moguće, a paralelno s tim uvođenjem novih tehnologija rade na tome da postojeća mjesta maksimalno iskoriste.

-   Jedna od najvažnijih stvari jest da nam ova aplikacija daje mogućnost uvida u precizne statistike korištenja postojećih parkirnih mjesta u gradu na temelju kojih možemo donositi daljnje prijedloge, odluke i planove. U pola godine povećali smo ukupne prihode za 4 milijuna kuna uvođenjem Smart City tehnologije i novog sustava naplate na vanuličnim parkiralištima, a trenutno radimo na daljnjem razvoju našeg nadzornog centra te uvođenju 24/7 radnog vremena kojim će se omogućiti lakša kontrola svih parkirališta pod našim nadzorom, poručili su iz Split parkinga.

Iz Split parkinga predstavili su i planove skorog uvođenja nove Narrowband Internet of Things tehnologije putem pilot projekta postavljanja senzora na određenom broju parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom kao i probno postavljanje rotary garaže s kojom bi se trebao osigurati veći broj parkirnih mjesta. U sklopu toga prezentaciju su održali i predstavnici kineske ZPMC Smart Solutions Grupe, jedne od vodećih globalnih tvrtki na području smart tehnologija.

Prethodni članci Završena je obnova horizontalne signalizacije na tri gornje etaže garaža na Pujankama
Sljedeći članak Od 01. lipnja vanulični parking Boškovićeva II radi 24 sata s novim sustavom naplate
Ispiši
496

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x