• +385 21 470 110
SPLIT PARKING d.o.o. na N1 televiziji
splitparking
/ Kategorije: Novosti

SPLIT PARKING d.o.o. na N1 televiziji

Split bi uskoro, kao prvi u Hrvatskoj, trebao imati mobilnu aplikaciju na kojoj će vozači u svakom trenutku imati informaciju gdje se nalazi slobodno mjesto za parkiranje. Je li to dovoljno da umiri Splićane koje nedostatak parkirnih mjesta muči već godinama zna Jelena Tešija.

Devedeset tisuća vozila na tek sedam tisuća parkirnih mjesta splitska su stvarnost. Vozači su frustrirani.

"Nema parkinga od Pujanki do ovdje sad zimi, a što mislite tisuće i tisuće ljudi dođe s autima. Gdje su nam parkinzi? Nemamo jedan jedini parking", kaže Splićanin Ivan Vrgoč.

"Ovo je najgore organiziran grad u vezi parkinga, sigurno, ovo je očajno", ogorčen je Boris Dović.

Da se problem bar djelomično riješi pobrinuo se Split parking.

"Građani će već idući tjedan moći vidjeti te famozne semafore o stanju popunjenosti parkinga i na frekventnim prometnicama će biti stavljeni bilbordi sa semaforima o stanju popunjenosti ovih frekventnijih parkirališta", kaže Marko Bartulović, direktor Split parkinga.

Nakon obilježavanja svih parking mjesta sa senzorima, građani će putem mobilne aplikacije moći u svakom trenutku vidjeti gdje u gradu imaju prazno parkirališno mjesto.

"Vrlo bitan dio aplikacije je i uvođenje novog načina plaćanja, znači omogućit ćemo plaćanje parkinga putem same aplikacije, kreditnim karticama ili po nekakvom prepaid modelu", pojašnjava Mateo Perak iz tvrtke Profico.

Pametnu aplikaciju korisnici će moći preuzeti besplatno, a bit će dostupna na više jezika. S njom će se moći prijaviti i nepropisno parkiranje, pa će Pauk služba u budućnosti raditi po pozivu građana.

Pilot projekt bit će postavljen za mjesec dana u Ulici Domovinskog rata na kojoj se nalazi tridesetak parking mjesta, a testirat će se četiri tjedna. U Split parkingu se nadaju kako će na području cijelog grada projekt zaživjeti do početka ljeta i nove turističke sezone.

Na izgradnju novih garaža Splićani će morati čekati još barem godinu dana. A čekanje na nova, prijeko potrebna parking mjesta, trebala bi im olakšati - nova aplikacija.

Više pogledajte u prilogu.

 

 

Prethodni članci OBAVIJEST ZA KORISNIKE
Sljedeći članak Pilot-projekt ugradnje senzora
Ispiši
2238

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x