• +385 21 470 110
Split parking organizira Međunarodni susret gradova na temu urbane mobilnosti
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Split parking organizira Međunarodni susret gradova na temu urbane mobilnosti

Predstavnici europskih gradova će podijeliti svoja iskustva i dobre prakse te će se raspravljati o mogućnostima prilagodbe i primjene tih rješenja u Gradu Splitu. Susret će se održati 10. i 11. svibnja s početkom u 10 sati, u Splitu na adresi Kopilica 5 u Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Svoja iskustva predstavit će stručnjaci iz područja javnog prometa, prometa u mirovanju i urbane mobilnosti iz Barcelone, Osla, Graza, Rzeszowa te Dubrovnika, a nazočit će i drugi predstavnici relevantnih institucija, struke te lokalne i regionalne samouprave.    

Organizator ovog dvodnevnog međunarodnog susreta je Split parking, gradska tvrtka zadužena za regulaciju prometa u mirovanju u Splitu uz potporu gradske tvrtke Promet Split zadužene za javni prijevoz u Splitu i okolici, Razvojne agencije Split – RaST koja koordinira izradu Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine te Grada Splita.

U prvom dijelu predstavit će se zakonski okviri, izazovi, dobre prakse i rješenja koja su već implementirana u drugim europskim gradovima, koji se baš poput Splita suočavaju s trendom rasta broja turista i posjetitelja, a neki od njih poput Graza i Dubrovnika imaju povijesne jezgre zaštićene UNESCO-om baš kao i Split. U drugom dijelu raspravljat će se o izazovima i mogućnostima Splita s ciljem prijedloga preporuka i zaključaka koji bi se mogli implementirati u Gradu i gradskim tvrtkama u kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju, a sve kako bi poboljšali svoju uslugu koja predstavlja temelj održivog razvoja i urbane mobilnosti.

Prethodni članci Za vrijeme „Sudamje 2019“ dio parkirališta na Rivi bit će zatvoren
Sljedeći članak U Splitu je održan Međunarodni susret gradova na temu "Kako poboljšati urbanu mobilnost?"
Ispiši
997

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x