• +385 21 470 110
Split parkingov projekt elektro mobilnosti
splitparking
/ Kategorije: Novosti

Split parkingov projekt elektro mobilnosti

 

Split parking je u nastojanju da građanima pruži kvalitetnu uslugu i potakne svijest o zaštiti okoliša, pustio u rad e - punionice i nabavio električna vozila.

 

Nalazimo se pred izazovom gdje tržište elektro mobilnosti na području EU raste stopama od preko 100 posto godišnje. Do 2020. godine očekuje se povećanje istog i to samo u razvoju infrastrukture i usluga punjenja, u iznosu od minimalno pet milijardi eura.

Stoga smo kroz ovaj projekt postavili nove punionice za električna vozila te nabavili dva električna skutera marke OPAI i  četiri električna vozila marke Renault Kangoo. Odlukom o kupnji četiri automobila na električni a ne klasični pogon se u konkretnom slučaju neće godišnje trošiti od dvije do pet tisuća litara fosilnih goriva po vozilu. Nova ekološka vozila će osim financijske koristi, smanjivanjem emisije štetnih plinova direktno utjecati na poboljšanje kvalitete zraka u našem gradu. Također, u suradnji sa gradom Splitom proširujemo sustav javnih i električnih bicikli.

Punionice za električna vozila su postavljene na pet lokacija: garaža Ruđer Bošković, garaža Šimićeva, garaža Smiljanićeva, garaža Sukoišan te Pauk služba. U garažama Ruđer Bošković i Sukoišan su postavljene punionice tipa B, snage 22 kW na kojima se mogu istodobno puniti po dva električna vozila a osim korisnicima garaža dostupne su svim građanima vozačima.  Na ostale tri navedene lokacije postavljena je po jedna punionica tipa A (1 x 22 kW), a za sada su dostupne korisnicima tih garaža. Osim pet novo instaliranih punionica Split parkinga, u gradu Splitu trenutno postoje još samo dvije javne punionice za električna vozila.

Instalirane punionice su potpuno povezane sa najvećom međunarodnom eRoaming platformom HUBJECT koja objedinjuje preko sto pružatelja usluga punjenja te omogućuje aktivan pristup i promociju punionicama prema više od tristo tisuća korisnika električnih vozila s područja Europske unije. Za oglašavanje lokacija, pretraživanje, rezervaciju i korištenje punionica za električna vozila postoji  potpuna integracija sa središnjim regionalnim portalom Puni.hr

Split parking je punionice instalirao za svoje potrebe ali i za potrebe građana i turista te će raditi na tome da ih što prije dobiju i ostala parkirališta i garaže pod svojim upravljanjem.

Prethodni članci U povodu predstojećeg blagdana Velike Gospe – Uznesenja Blažene Djevice Marije, Split parking d.o.o. svim vjernicima upućuje najiskrenije čestitke
Sljedeći članak Ulično parkiralište u Omiškoj ulici kod osnovne škole Lučac privremeno zatvoreno zbog radova
Ispiši
329

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x